Chi Keratin Shampoo, Conditioner en Leave In Conditioner

Chi Keratin Shampoo, Conditioner en Leave-in Conditioner

Ik probeer altijd zo goed mogelijk voor mijn haar te zorgen en ik ben altijd op zoek naar nóg beter werkende, fijnere en het liefst ook iets goedkopere haarverzorgingsproducten. Afgelopen zomer heb ik de nieuwe haarverzorgingslijn van Chi, de Keratin lijn, ontdekt en ik ben heel enthousiast! Wil je meer te weten komen over deze haarverzorgingsproducten? Lees dan snel verder!

Om de werking van de Keratin lijn iets duidelijker te maken, zal ik eerst iets vertellen over mijn eigen haar. Ik zwem best regelmatig en chloor is funest voor je haar: mijn haar droogt flink uit en is erg breekbaar. Meestal probeer ik dat te verhelpen door de hele week flink olie, leave-in conditioner en serums in mijn haar te smeren, maar dat is niet altijd genoeg. Ik heb ook een shampoo en conditioner nodig die mijn haar écht goed voeden en verzorgen, en daar heb ik graag iets meer voor over.

De CHI Keratin lijn lijkt voor mij een perfect redmiddel voor mijn haar! De lijn belooft droog, pluizig en beschadigd haar in gezonde, glanzende en gladde lokken te veranderen. Klinkt dat niet goed? In de producten zit namelijk keratine verwerkt: een van de basisproducten die ook voorkomt in je haar (en nagels!) en zorgt voor de stevigheid! De Keratin producten vullen het natuurlijke keratineniveau in je haar aan, waardoor de elasticiteit van het haar wordt verbeterd en waardoor toekomstige haarbreuk wordt voorkomen. Voor mij klonk deze lijn dus als muziek in de oren, dus ik kon niet wachten om ‘m te gaan testen! Ik heb drie producten uit de lijn: de shampoo, de conditioner en de leave-in treatment!

Chi Keratin Shampoo

Chi Keratin Shampoo Ingrediënten

Shampoo

Als ik naar de ingrediënten kijk duurt het eigenlijk best een poosje voor ik bij ingrediënten kom waar mijn haar blij van wordt, maar op de tweede regel van de ingrediënten staan onder andere gehydrolyzeerd zijde, arganolie en jojoba-olie. En daar wordt mijn haar best blij van! En vergeet de keratine niet, daar zit ook best een hoop van in. In de shampoo zitten geen sulfaten en geen parabenen, wat de shampoo lekker mild en niet te agressief voor je haar maakt.

Chi Keratin Shampoo

Normaal ben ik niet zo’n fan van shampoo. De meeste shampoos maken mijn haar echt squeeky clean en dat vind ik niet fijn. Ik heb liever een iets zwaardere, voedende shampoo en ik heb het gevoel dat deze shampoo dat voor mijn haar doet. Als ik mijn haar met deze shampoo was, voelt het nog altijd lekker dik en verzorgd aan, maar hij maakt mijn haar zeker wel goed schoon. De shampoo zit in een fles met een klikdopje waarmee je heel gemakkelijk je shampoo kunt doseren! De producten uit de Keratin lijn ruiken trouwens heerlijk fris en zomers; ze hebben een soort citrusgeur!

Chi Keratin Conditioner

Chi Keratin Conditioner Ingrediënten

Conditioner

Ook in de conditioner staan keratine, arganolie, jojoba-olie en het zijde vrij ver bovenaan het lijstje. In de conditioner zitten wel wat siliconen, maar die staan vrij ver onderaan de ingrediëntenlijst. Deze conditioner voedt je haar dus vooral maar beschermt het niet echt door er een laagje omheen te leggen. Daar moet je van houden, maar ik ben er persoonlijk zeker fan van.

Chi Keratin Conditioner

De conditioner van deze lijn vind ik net zoals de shampoo enorm fijn! Ook de conditioner is redelijk dik en romig maar zorgen er wel voor dat mijn haar goed gevoed wordt. Hoewel de shampoo op zich al best voedend en verzorgend is, merk ik dat ik toch nog wel een conditioner nodig heb achteraf (al heb ik dat met bijna alle shampoos); de conditioner vult de shampoo naadloos aan. Nadat mijn haar verwend is door deze conditioner -die trouwens dezelfde heerlijke zomerse geur heeft als de shampoo-  laat ik het opdrogen en ik merk dat mijn lokken heerlijk zacht, glanzend en goed verzorgd zijn en automatisch goed vallen! Kijk, that’s how I like my conditioner! De conditioner heeft  trouwens dezelfde klikdop als de shampoo. Fijn!

Chi Keratin Leave-in Conditioner

Chi Keratin Leave-in Conditioner Ingrediënten

Leave-in Conditioner

Bij een leave-in conditioner zie je vaak in de ingrediënten staan dat er relatief veel siliconen in zitten, maar ook hier is dat niet het geval. De leave-in conditioner van deze lijn bevat wederom de kernproducten die ook in de shampoo en conditioner voorkomen met een minimale hoeveelheid siliconen; tussen de wasbeurten door kun je deze leave-in conditioner dus prima gebruiken om je haar nog even wat extra zorg te geven!

Chi Keratin Leave-in Conditioner

Na het wassen en het verzorgen gebruik ik het liefst een haarolie, maar om mijn haar toch nog wat zachter (maar zeker niet vettig!) te maken is zo’n leave-in conditioner eigenlijk iets fijner! De leave-in conditioner is een soort verdunde versie van de normale conditioner, en zorgt ervoor dat mijn haar superzacht wordt en wederom goed gevoed wordt tussen de wasbeurten door.

Maar… de leave-in conditioner heeft wel een nadeel. Hij zit in een fles met een vervelende spray-dop waardoor de leave-in conditioner echt als een soort harde straal crème op mijn hand terecht komt en ik het eerst over mijn handen moet verdelen voor ik het in mijn haar kan doen. Ik gebruik normaal gesproken liever een leave-in conditioner die ik gewoon direct op mijn haar kan sprayen; dat vind ik gemakkelijker en je handen worden er niet zo vies door!  Ook de leave-in conditioner heeft de aangename citrusgeur, en die maakt gelukkig een hoop goed, want wat betreft de werking is de leave-in conditioner wél erg fijn!

 

Al met al ben ik ontzettend blij met mijn nieuwe haarverzorgingsproducten! Ik merk dat mijn haar na gebruik mooi glanst en gezond en redelijk aanvoelt, en vooral dat laatste is voor mij erg belangrijk omdat ik het met het chloor toch flink beschadig. Daarnaast vind ik het feit dat er geen sulfaten en parabenen in de producten zitten een grote pro. Ja, ik ben fan!

De prijzen van de CHI Keratin producten zijn; shampoo: €16,50 voor 355ml, conditioner: €17,00 voor 355ml, leave-in conditioner: €15,50 voor 177ml. Ook is er nog een Silk Infusion (€16,50 voor 59ml of €27,50 voor 177ml) verkrijgbaar. Alle producten van de CHI Keratin lijn zijn verkrijgbaar in de beautywebshop JohnBeerens.com. Momenteel krijg je op alle producten uit de Keratin lijn 20% korting, dus als je ze wilt proberen is dat mooi meegenomen!

Geef een reactie