Beautyproducten in de handbagage

Beautyproducten in de Handbagage

Vandaag ga ik op vakantie! Ik ga met het vliegtuig naar Milaan, en een week later vlieg ik vanuit Venetië weer terug naar huis. Ik vlieg met Ryanair en mag dus alleen handbagage meenemen (voor een koffer moet ik bijbetalen) en het leek me leuk om te laten zien wat ik -wat beautyproducten betreft- allemaal mee ga nemen op vakantie.

Beautyproducten in de Handbagage

Voor degene die niet zo bekend zijn met vliegen: er zijn tegenwoordig een aantal regels wat betreft je handbagage. Wat beautyproducten betreft zijn er twee belangrijke voorschriften voor je handbagage:

De vloeistofverpakkingen die je meeneemt mogen maximaal 100ml vloeistof per stuk bevatten. Dit moet je vervoeren in een doorzichtig, afsluitbaar zakje van maximaal 1L in je handbagage, je mag zoveel meenemen als dat er in je zakje past, als de losse verpakkingen maar niet meer van 100ml per stuk bevatten. Er kan gevraagd worden om dit zakje tijdens de douanecheck los van je handbagage door de scanner heen te laten gaan.

In je handbagage mag je geen voorwerpen meenemen die als wapens zouden kunnen dienen. Denk bijvoorbeeld aan een klein schaartje, een pincet of dergelijke voorwerpen. Er zijn een aantal uitzonderingen (voorwerpen minder dan 6cm groot), maar ze kunnen bij de douane altijd moeilijk gaan doen en je verplichten deze artikelen in te leveren/weg te gooien. Als je een dure pincet hebt, kun je beter het risico niet nemen en deze thuis laten óf in je ruimbagage (als je die hebt) meenemen. Let op: scheermesjes zijn toegestaan, maar alleen als ze vast zitten in een houden. Losse scheermesjes (dus: enkel de mesjes) zijn natuurlijk gevaarlijk en dus ook verboden.

Let op: als je een koffer meeneemt die in het ruim gaat (dus: ingecheckt wordt), dan hoef je met deze eisen geen rekening mee te houden. Deze restricties gelden alleen voor bagage die als handbagage mee de cabine in gaan! Daarnaast kunnen de vereisten per bestemming verschillen, dus check voordat je vliegt zeker even of je handbagage ‘door de beugel kan’. Voor meer informatie en de overige regels voor handbagage: bron.

Beautyproducten in de Handbagage

Let goed op het formaat van je producten. De zonnebrandcrèmes die ik hier laat zien zijn precies hetzelfde, maar toch mag er één niet mee. De linkse tube bevat 250ml zonnebrandcrème. Dat is meer dan de toegestane 100ml, en mag dus niet mee. Dezelfde zonnebrandcrème van 100ml mag wel meegenomen worden. Wil je toch de inhoud van je grote tube zonnebrandcrème mee? Dan kun je de inhoud eventueel verdelen in losse reisflesjes van maximaal 100ml per stuk!

Beautyproducten in de Handbagage 2

De vloeistoffen die je in je handbagage wilt vervoeren, moeten in één hersluitbaar, doorzichtig plastic zakje van maximaal 1 liter passen. Zip-lock zakjes die je ook gebruikt om voedsel in te vriezen, werken hier prima voor!

Wat natuurlijk handig is, om eventueel vloeistof ‘plaats’ te delen als je samen reist. Ga je met je vriend of een vriendin op vakantie? Neem dan maar één tube tandpasta of douchegel mee, zo bespaar je ontzettend veel ruimte in je toch-al-niet-zo-grote plastic zakje.

Beautyproducten in de Handbagage

Ik heb een lijstje gemaakt met 10 producten die ik meeneem op vakantie. Niet alle producten zitten in een tube van precies 100ml, maar mijn zakje gaat op deze manier al nauwelijks dicht – laat staan als ik grotere verpakkingen of meer producten meeneem. Gemiddeld kun je ongeveer 10 producten kwijt in zo’n tasje (behalve natuurlijk als je zeer grote of zeer kleine verpakkingen meeneemt).

Tandpasta
Shampoo
Conditioner of Haarolie
Douchegel
Facewash
Mascara
Zonnebrandcrème
Lippenbalsem
Desinfecterende Handgel
Deodorant

Ik heb gekozen voor de echte essentials op een vakantie naar een warm land. Weinig make-up, redelijk wat verzorgingsproducten en natuurlijk een zonnebrandcrème. Ik koos in mijn geval -vooral uit plaatsgebrek- voor haarolie in plaats van conditioner, omdat ik weet dat haarolie in plaats van conditioner ook goed werkt voor mijn haar. Ga je op een vakantie naar een minder zonnig land, dan kun je zonnebrandcrème eventueel overslaan en een ander product meenemen.

Ook belangrijk: probeer zoveel mogelijk multifunctionele producten mee te nemen. Ik had geen plaats meer voor een hand- of gezichtscrème, maar ik ga er van uit dat mijn zonnebrandcrème voedend genoeg zal zijn voor mijn gezicht. Daarnaast koos ik voor een facewash die ik ook kan gebruiken om mijn make-up netjes van mijn gezicht af te halen.

Beautyproducten in de Handbagage

Wat voor mij het allerbelangrijkste is: ik wil op de terugweg voldoende plek over hebben om nieuwe dingen mee te kunnen nemen. Ik heb namelijk ontdekt dat er in Italië Sephora’s in overvloed zijn, en als beautyliefhebber kan ik die winkel waarschijnlijk niet zonder aankopen verlaten. Één van de producten die ik graag wil proberen (en kopen) is de Nars Sheer Flow foundation. Lastig om via internet te kopen, omdat ik natuurlijk niet zo goed weet welke kleur mijn huid nou goed matcht.

In mijn geval neem ik een kleine portie douchegel, shampoo en conditioner mee, waardoor ik er van uit ga dat ik deze op vakantie (gedeeld met mijn vriend) op kan maken en weg kan gooien. Hierdoor ontstaat voor mij extra ruimte in mijn zakje, om eventuele nieuwe producten mee naar huis te kunnen nemen.

Q: Welke producten zou jij kiezen om mee te nemen op vakantie?

 

Volg mij ook op:
Bloglovin ~ Instagram ~ Twitter ~ Facebook ~ Youtube

Geef een reactie

17 reacties op “Beautyproducten in de handbagage