Babyliss C319E Krultang

Als er íets is dat ik graag doe met mijn haar, dan is het wel krullen. Ik heb zelf een aantal krultangen, maar dat zijn allemaal vrij grote. Ik kreeg de vraag of ik deze krultang van Babyliss, met een vrij kleine doorsnede, wilde testen. Zo’n ‘smalle’ krultang heb ik nog niet eerder gebruikt, dus dat leek me erg leuk! Lees verder voor de volledige review van de Babyliss C319E krultang.

Klik hier om deze video op youtube te bekijken en klik hier om je te abonneren op mijn kanaal!

Babyliss C319E Krultang

Babyliss C319E Krultang

De Babyliss C319E krultang is onderdeel van de Pro180 Sublim’Touch lijn van Babyliss. Deze lijn bevat 4 verschillende krultangen: de C319E, de C325E, de C332E en de C338E. De laatste 2 cijfers staan voor de diktemaat van de krultang (19, 25, 32 en 38mm). De C319E is met zijn 19mm doorsnede de dunste krultang in de lijn!

Babyliss C319E Krultang

Babyliss C319E Krultang

Zoals ik net al vertelde heeft de Babyliss C319E Krultang een diameter van 19mm. Dat is vrij dun voor een krultang, de meest gebruikte maat is volgens mij zo’n 25mm (1 inch) en deze krultang zorgt dan voor nét wat strakkere pijpenkrulletjes dan wanneer je een grotere variant gebruikt. De C319E krultang heeft een klep over de volledige lengte van de tang.

Babyliss C319E Krultang

De krultang heeft een aan- en uitknop. Als je hem aan zet gaat er een rood lampje knipperen. De krultang is klaar voor gebruik (en dus volledig opgewarmd) als het rode lampje continu brandt! De temperatuur van de tang is verstelbaar in 10 stappen tussen 150° en 180°. Heb je dunner, beschadigd haar dan kun je beter stap 1 tot en met 4 gebruiken, heb je normaal haar dan kun je het best rond de 5 gaan zitten en als je dik of onbehandelbaar haar hebt is een stand richting de 10 de beste optie!

Babyliss C319E Krultang

Nog een korte samenvatting van de specificaties van de krultang:

Diameter van 19mm
Klep over de volledige lengte van de tang
Standaardje waarmee je ‘m neer kunt zetten
Aparte aan- en uitschakelaar
Lampje dat knippert bij het opwarmen, en continu brandt als ‘ie warm is
Temperatuurregelaar met 10 standen van 150°C tot 180°C
De kabel van de krultang draait mee

In het gebruik is de krultang ook erg prettig. Mijn eigen 25mm krultang heeft maar een klep over de halve lengte van de tang, dus een ‘volledige klep’ was voor mij de eerste keren wel even wennen. In het inrollen draait het snoer van de tang gelukkig goed mee, waardoor je niet in de knoop raakt! Na zo’n 15 seconden is de krul klaar en kun je de tang uit je haar rollen.

Babyliss C319E Krultang

Babyliss C319E Krultang 5

Dit is het uiteindelijke effect dat ik met de krultang bereik! Ik heb de krullen hier volledig laten afkoelen en daarna uitgeborsteld. Je houdt zo een mooie, compacte slag over. Dit bleef bij mij ongeveer 1,5 dag zitten, daarna was het ondanks de haarspray die ik heb gebruikt weer ver uitgezakt.

Babyliss C319E Krultang

Al met al vond ik het onwijs leuk om eens een andere krultang uit te proberen! De Babyliss C319E heeft me blij verrast, vooral omdat ik normaal fan ben van grote, grove krullen. Deze fijne krulletjes vond ik echter ook heel mooi, vooral als ze uitgeborsteld waren!

De Babyliss C319E Krultang kost €29,99 en is verkrijgbaar bij diverse elektronicawinkels en online via bijvoorbeeld Bol.com.

Dit product heb ik ontvangen ter review.

Volg mij ook op:
Bloglovin ~ Instagram ~ Twitter ~ Facebook ~ Youtube

Geef een reactie