Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette

Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette

Sinds ik het Zoeva Smoky Eyeshadow Palette in mijn bezit heb, ben ik gek op de oogschaduws van Zoeva. Toen het nieuwe Cocoa Blend Eyeshadow Palette uitkwam besloot ik hem dan ook meteen te bestellen! Inmiddels heb ik ‘m al een weekje in huis en heb ik er al lekker mee kunnen spelen. Tijd voor mijn review!

Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette

De oogschaduwpalettes van Zoeva komen in een kartonnen papiertje met daarop precies dezelfde print als het oogschaduwpalette zelf. Bij deze is dat extra leuk: het Cocoa Blend palette is namelijk geïnspireerd door chocolade, en het lijkt op die manier ook een beetje alsof je een chocoladereep uit zijn omhulsel schuift.

Het palette ziet er precies hetzelfde uit als het omhulsel. Het palette heeft een taupe-achtige kleur met een gouden ruitjespatroon. In het midden van het deksel staat ‘Zoeva Cocoa Blend’ in een grote ruit.

Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette

Het palette zelf is gemaakt van een lichtgewicht karton. Het palette heeft een toned-down bruintint, en het deksel heeft een schattige gouden ruitjesprint. Aan de binnenkant van het deksel zit geen spiegel en het palette bevat ook geen kwastje.

Ik vind dat bij Zoeva palettes altijd even ‘gek’ omdat ik anders gewend ben van andere merken, maar uiteindelijk gebruik ik de spiegeltjes en kwastjes in palettes toch nauwelijks, dus ik mis het niet. Verder staat er aan de binnenkant nog ‘Selected with Love’.

Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette

Het Zoeva Cocoa Blend palette bevat vooral veel warme neutrale tinten, maar ook een paarsgrijze en een donkergroene tint! Dit is precies de reden waarom ik zo van Zoeva houd: licht en donker, mat en metallic, braaf en gewaagd worden gecombineerd in één palette. Op die manier kun je er onwijs veel kanten mee op! Een subtiele everyday look is goed te doen, maar je kunt er ook een dramatischere look mee maken.

Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette

Het palette bevat 10 verschillende kleuren op twee rijen. Elke kleur heeft zijn eigen naam.

Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette Swatches

Bitter Start – Een lichte beige kleur met subtiele warme ondertonen en een matte finish.

Sweeter End – Een peachy nudekleur met warme ondertonen en een subtiele shimmery finish.

Warm Notes – Een gave cranberry kleur met koperachtige ondertonen en een metallic finish.

Subtle Blend – Een middenbronzen kleur met warme ondertonen en een shimmery finish.

Beans Are White – Een zwartbruine kleur met koele ondertonen en een satijnen finish.

Van de bovenste rij ben ik vooral GEK op Warm Notes en Subtle Blend. Deze kleuren zijn gruwelijk intens gepigmenteerd en boterzacht, en zijn ontzettend gaaf om mee te werken. De rest van de kleuren is ook erg fijn in het gebruik, maar ze zijn net iets minder boterachtig qua textuur.

Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette Swatches

Pure Ganache – Een goudenachtige koperkleur met warme ondertonen en een metallic finish.

Substitute For Love – Een medium karamelkleur met warme ondertonen en een matte finish.

Freshly Toasted – Een donkerrode bruintint met warme ondertonen en een matte finish.

Infusion – Een bruinzwarte kleur met een satijnen finish met subtiele gouden glitter.

Delicate Acidity – Een donkere taupekleur met paarsige ondertoon en een shimmery finish.

Alsof de eerste rij nog niet mooi genoeg was: de tweede rij is zo mogelijk nog mooier! Alle kleuren zijn echt top gepigmenteerd – vooral ook Substitute For Love en Freshly Toasted, die matte zijn. Het enige nadeel dat ik hier kan vinden is dat de gave glitter van Infusion eenmaal op de huid een beetje wegvalt.

Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette Eye Look

Dan is het tijd voor de look! Als basis bracht ik eerst mijn Too Faced Shadow Insurance aan. Als basiskleur gebruikte ik Bitter Start over mijn hele bewegend ooglid tot aan mijn wenkbrauw. Boven mijn crease bracht ik Substitute For Love aan als een transitiekleur, en in mijn crease bracht ik Freshly Toasted aan om het geheel wat intenser te maken.

Aan de binnen- en buitenkant van mijn bewegend ooglid (en op dezelfde manier aangebracht langs mijn onderste wimperrand) zit Beans Are White, en in het midden van mijn bewegend ooglid (en langs het midden van mijn onderste wimperrand) bracht ik Warm Notes aan. Ik heb mijn lower lashline uitgeblend met wat extra Substitute For Love. In mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw heb ik een combinatie van Bitter Start en Sweeter End aangebracht.

Ik heb getightlined en mijn waterlijn ingekleurd met mijn Hourglass Mechanical Gel Eyeliner in Obsidian. De winged eyeliner is de Kat von D Tattoo Liner in Trooper, als mascara heb ik de Urban Decay Perversion Mascara (review) gebruikt en voor wat extra drama bracht ik nepwimpers van eBay aan. Op mijn wenkbrauwen gebruikte ik Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade in Medium Brown.

Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette Full Face Look

Op de rest van mijn gezicht gebruikte ik de volgende producten:

Gezicht:

Revlon Colorstay Foundation – 150 Buff
Revlon Colorstay Concealer – Light
MAC Pro Longwear Powder Blush – Blush All Day
NYX Powder Blush – Taupe
MAC Mineralize Skin Finish – Soft & Gentle

Lippen:

MAC Lip Pencil – Stone
MAC Lip Pencil – Whirl

Ik vind de look zelf echt heel erg mooi geworden! Gek trouwens: tot iets meer dan een jaar geleden gebruikte ik vrijwel alleen maar koele oogschaduwkleuren (taupe, grijs, blauw, paars), maar de laatste tijd grijp ik juist steeds vaker naar warme tinten omdat je daar zo’n mooie looks mee kunt maken. Dat is denk ik ook de reden waarom dit palette me in eerste instantie zo aantrok.

Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette

Ik ben in ieder geval weer heel tevreden over het Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette. De pigmentatie is weer top en ik ben ook heel enthousiast over de gave kleur- en finishcombinaties die Zoeva in dit palette heeft gebruikt.

Ik weet zeker dat ik er nog veel plezier van heb, en ik kan niet wachten om er meer mee te kunnen spelen! Laat het trouwens even weten als je graag meer looks met dit palette langs wilt zien komen in FOTD vorm de komende tijd. Ik kan me voorstellen dat sommige kleuren wat lastig te combineren zijn in een look.

Het Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette is het gemakkelijkst verkrijgbaar via www.themakeupspot.nl, waar het palette €17,95 kost. Je kunt het palette eventueel ook direct op Zoeva.de bestellen voor €17,50, maar daar liggen de verzendkosten iets hoger en het verzenden duurt veel langer.

 

Volg mij ook op:

Bloglovin ~ Instagram ~ Twitter ~ Facebook ~ Youtube

Geef een reactie