Makeup Geek Eyeshadow Starter Kit

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set

Vandaag is het dan eindelijk zo ver: de start van mijn reeks reviews van mijn nieuwe liefde: Makeup Geek Eyeshadows! Ik ben afgelopen juli begonnen met het kopen van oogschaduws van dit merk en sindsdien heb ik er al ongeveer 80 in mijn bezit. En ik heb héél goed nieuws: sinds gisteren is Makeup Geek ook online verkrijgbaar bij Beautybay! Dat betekent geen invoerkosten (omdat het uit het Verenigd Koninkrijk komt) én gratis verzendkosten. Tijd om dat te vieren met een review van de Makeup Geek Eyeshadow Starter Kit!

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set

De oogschaduws van Makeup Geek zijn allemaal losse pans die je zelf in een palette kunt doen. Elke pan komt in een schattig, kartonnen doosje met daarop het logo van Makeup Geek en een leuke grafische print met zwart, wit en roze. Ik hou van de verpakking! In de voorkant van elk doosje zit een ronde opening met een plasticje ervoor. Op die manier kun je de kleur van de oogschaduw meteen zien, maar loop je nog geen risico om ze te beschadigen.

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set

Aan de achterkant zit het kartonnen doosje dicht gevouwen. Je vindt hierop de ingrediënten van de oogschaduws, en je ziet door een ronde opening meteen de achterkant van de pan, waar de naam van de oogschaduws op staan!

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set

Je opent het buitenste doosje en daaruit komt nog een kartonnetje waar de oogschaduw pan in vast zit. Let hier even een beetje mee op, want vanaf dit moment kun je de oogschaduw ook beschadigen! Bij deze set ging het goed, maar ik heb geloof ik in totaal een oogschaduw of 3-4 die ik beschadigd heb bij het uitpakken.

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set

In de Makeup Geek Eyeshadow Starter Kit zitten 9 kleuren oogschaduw die inderdaad perfect zijn om mee te beginnen! De echte ‘starter kit’ is net iets goedkoper dan 9 losse oogschaduws, maar is enkel verkrijgbaar via www.makeupgeek.com. Maar niet getreurd: je kunt ook alle kleuren los aanschaffen!

Dat is wat mij betreft het mooiste voordeel aan Makeup Geek: je kunt zelf je perfecte combinatie oogschaduws aanschaffen. Skip wat je niet bevalt, en koop wat je wel mooi vindt! Zo heb je nooit oogschaduws die je niet gebruikt (zoals wel vaak in standaard samengestelde palettes het geval is).

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set Swatches Shimma Shimma, Glamorous, Creme Brulee, Cocoa Bear, Mocha

Shimma Shimma – Een lichte goudwitte kleur met neutrale ondertonen en een shimmery finish.

Glamorous – Een middenbronze kleur met warme, geelachtige ondertonen en een shimmery finish.

Creme Brulee – Een middenbeige kleur met rozige ondertonen en een matte finish.

Cocoa Bear – Een medium chocoladebruine kleur met warme ondertonen en een matte finish.

Mocha – Een donkere koffiebruine kleur met warme ondertonen en een matte finish.

Ik heb naast Urban Decay nog maar weinig merken gezien die hun matte oogschaduws on point hebben, maar Makeup Geek heeft dat zeker wel! Waar bij andere merken de matte kleuren meestal droger aanvoelen en slechter gepigmenteerd zijn, presteren de matte oogschaduws van Makeup Geek minstens net zo goed als hun Shimmery kleuren.

Ik gebruik Shimma Shimma (MAC Shroom Dupe) ontzettend graag als browbone highlight (het is ook wel een mooie inner corner kleur, maar stiekem gebruik ik daar nóg liever een andere oogschaduw voor – to be continued!). Glamorous is een kleur die ik niet zo vaak pak, hoewel ‘ie wel erg mooi is. Creme Brulee is een perfecte transitiekleur, Cocoa Bear is een geweldige kleur om een donkere maar warme look te creëren, en Mocha gebruik ik vaak om mijn crease en outer-V net wat dieper aan te zetten.

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set Swatches Prom Night, Unexpected, Drama Queen, Corrupt

Prom Night – Een grijspaarse taupe kleur met warme ondertonen en een shimmery finish.

Unexpected – Een dusty rose kleur met koele ondertonen en een matte finish.

Drama Queen – Een donkere paarskleur met koele ondertonen en een shimmery finish.

Corrupt – Een diepe matzwarte kleur met neutrale ondertonen en een lichte sparkle over een matte finish.

Deze groep kleuren is net zo goed gepigmenteerd, maar Drama Queen en Corrupt voelen een tikkeltje droger aan dan de rest van de oogschaduws uit de Makeup Geek Eyeshadow Starter Kit – maar absoluut niet storend of zodanig dat de kwaliteit van de oogschaduw erdoor achteruit gaat!

Prom Night is absoluut een van mijn favoriete kleuren uit deze set, misschien wel omdat dit een dupe is van mijn favoriete MAC oogschaduw: Satin Taupe – maar dan nét wat intenser! Unexpected is een perfecte transitiekleur voor koele, paarsachtige ooglooks. Drama Queen is een geweldige donkere paarstint waar je een geweldige smoky eye mee kunt creëren, en Corrupt is de perfecte matzwart om met elke look te combineren.

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set Swatches MUG VS MAC

Dan is het tijd om ook even in te gaan op een vraag die ik de laatste tijd súpervaak krijg: hoe zijn de Makeup Geek oogschaduws vergeleken met bijvoorbeeld oogschaduws van MAC? Daarom heb ik bovenstaande swatches gemaakt!

Makeup Geek heeft een aantal kleuren die als dupes van bekende MAC oogschaduws gezien kunnnen worden. Zo zie je links bijvoorbeeld Shimma Shimma (Makeup Geek) en Shroom (MAC), in het midden Prom Night (Makeup Geek) en Satin Taupe (MAC) en rechts Corrupt (Makeup Geek) en Carbon (MAC).

Op de foto zie je telkens links de oogschaduw van Makeup Geek, rechts van MAC. Waar de pigmentatie van de Makeup Oogschaduws áltijd on point is, wil MAC nog wel eens tegenvallen. Shroom heeft nog wel een mooie pigmentatie, maar Carbon is echt teleurstellend slecht gepigmenteerd. Makeup Geek Corrupt is daarentegen wél een perfecte matte diepzwarte oogschaduw!

En nu komt misschien nog wel het mooiste: de oogschaduw pans van MAC kosten €13,50 per stuk voor 1,5 gram product, die van Makeup Geek kosten €6,90/$6 voor 1,8 gram product! Dat is ongeveer de helft van de prijs voor net wat meer oogschaduw van betere kwaliteit. Oh, en niet te vergeten: Makeup Geek is dierproefvrij, MAC verkoopt in China en is dat dus helaas niet (meer). Nog meer overtuiging nodig? Oke, dan gaan we door naar de ooglooks!

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set Swatches Eyelook Warm

Zoals altijd heb ik om te beginnen mijn Urban Decay Primer Potion aangebracht over mijn gehele ooglid tot aan mijn wenkbrauwen. Vervolgens heb ik Creme Brulee boven mijn crease en onder mijn onderste wimperrand aangebracht als transitiekleur. Cocoa Bear zit op het binnenste en het buitenste gedeelte van mijn bewegend ooglid en langs mijn onderste wimperrand, met Glamorous in het midden daarvan aangebracht. In mijn outer-V heb ik Mocha aangebracht om de look wat dieper te maken, en ik heb Corrupt als smoky eyeliner aangebracht om de look wat interessanter te maken. In mijn binnenste ooghoek en op mijn wenkbrauwbot zit Shimma Shimma om de look wat op te lichten.

Op mijn waterlijn heb ik de MAC Chromographic Pencil in NC15/NW20 aangebracht, mijn eyeliner is de Kat von D Tattoo Liner in Trooper en ik heb de Urban Decay Perversion Mascara (review) aangebracht op mijn wimpers. Ik heb de look afgemaakt met House of Lashes Pixie Luxe lashes, en op mijn wenkbrauwen zit zoals altijd de Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade in Soft Brown.

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set Swatches Full Face Look Warm

En dit is de full face look die hoort bij de bovenstaande ooglook! Ik heb verder de volgende producten gebruikt om de look af te maken:

Revlon Colorstay Foundation – 150 Buff
Urban Decay Naked Skin Concealer – Fair Neutral
Hourglass Ambient Lighting Powder – Diffused Light
NYX powder Blush – Taupe
MAC Pro Longwear Blush – Blush All Day
The Balm – Mary-Lou Manizer

Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick – Dusty Rose

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set Swatches Eyelook Cool

Surprise! Vandaag heb ik nog een tweede look voor jullie, omdat ik de koele kleuren uit de Makeup Geek Eyeshadow Starter Kit natuurlijk niet onberoerd kon laten. Ik heb weer de Urban Decay Primer Potion aangebracht als basis voor mijn oogschaduw. Dit maal heb ik Unexpected aangebracht boven mijn crease en langs mijn onderste wimperrand als transitiekleur. Drama Queen zit op het binnenste en buitenste gedeelte van mijn bewegend ooglid, in mijn crease en langs mijn onderste wimperrand om de look wat diepte te geven. Vervolgens heb ik Corrupt aangebracht in mijn outer-V voor wat extra diepte, en ik heb Prom Night aangebracht op het midden van mijn bewegend ooglid en langs het midden van mijn onderste wimperrand om de look af te maken. Shimma Shimma zit weer in mijn binnenste ooghoek en op mijn wenkbrauwbot om de look wat frisser te maken!

Op mijn waterlijn zit bij deze look de Hourglass Mechanical Gel Eye Pencil in Obsidian (die is nu dus op, aaah!) aangebracht, mijn eyeliner is zoals altijd weer de de Kat von D Tattoo Liner in Trooper en ik heb de Urban Decay Perversion Mascara (review) aangebracht op mijn wimpers. Ik heb de look dit keer afgemaakt met House of Lashes Iconic lashes, en op mijn wenkbrauwen zit zoals altijd de Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade in Soft Brown.

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set Swatches Full Face Look Cool

En voor de andere ooglook heb ik het gezicht precies hetzelfde gehouden. Saai he? Ik heb hieronder nogmaals de producten gezet die ik gebruikt heb:

Revlon Colorstay Foundation – 150 Buff
Urban Decay Naked Skin Concealer – Fair Neutral
Hourglass Ambient Lighting Powder – Diffused Light
NYX powder Blush – Taupe
MAC Pro Longwear Blush – Blush All Day
The Balm – Mary-Lou Manizer

Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick – Dusty Rose

Makeup Geek Eyeshadow Starter Set

En dit is hoe ik mijn oogschaduws van Makeup Geek bewaar: in een XL Z-Palette! Ik heb de Starter Kit in een palette zitten samen met al mijn Makeup Geek Foiled Eyeshadows (de oogschaduws links, dan hebben jullie alvast een sneak preview!) en nog 6 andere neutrals. De Makeup Geek oogschaduw pans passen ook in bijvoorbeeld een MAC oogschaduwpalette dus mocht je een Z-palette niet handig vinden, dan kun je dat ook als alternatief zien.

Zelf heb ik dus een Extra Large Z-Palette, daar passen precies 35 Makeup Geek oogschaduws in. Ennuh, ik zou dat formaat zeker aanraden, want Makeup Geek oogschaduws zijn gruwelijk verslavend! En ik kan het weten, want ik ga komende zaterdag mijn 3e Extra Large palette beginnen te vullen (met de nieuwe Duochrome oogschaduws!) omdat de vorige twee dan inmiddels vol zijn. Oepsie!

 

De Makeup Geek oogschaduws zijn los verkrijgbaar voor $6 per stuk bij www.makeupgeek.com, maar sinds gisteren dus ook voor €6,90 (dit kan regelmatig iets verschillen door de wisselkoers) bij www.beautybay.com. Daarnaast zijn deze 9 kleuren ook (enkel bij Makeup Geek zelf) als een set verkrijgbaar die als geheel iets goedkoper is. Voor de complete Starter Set betaal je namelijk maar $49.

Mijn aanbeveling? Ik zou de Makeup Geek oogschaduws nu gewoon lekker bij BeautyBay bestellen! Je kunt daar betalen met paypal of creditcard (net zoals bij Makeup Geek zelf), maar omdat zij in het Verenigd Koninkrijk zitten krijg je niet te maken met invoerkosten en daarnaast zijn verzendkosten bij bestelling boven de €22 gratis! Je snapt wel dat ik me nu zwaar moet inhouden om mijn missende kleuren niet nog ‘even’ erbij te bestellen…

 

Volg mij ook op:

Bloglovin ~ Instagram ~ Twitter ~ Facebook ~ Youtube

Geef een reactie